PERMANENTNI MAKE UP – pomembno!

30 dni pred postopkom niso priporočljivi postopki z laserjem, kemični piling in izpostavljanje močnemu soncu. Vnašajte veliko tekočine in hidrirajte kožo. Na dan pigmentacije ne uživajte zdravil, ki redčijo kri, saj lahko pride do razlitja pigmenta. Pripravki, ki vsebujejo česen ali česen sam po sebi, pikantna hrana in začimbe, kofein, nikotin, pospešujejo prekrvavitev in s tem občutljivost, zato jih odsvetujemo pred postopkom pigmentacije.

Pred pigmentacijo na vekah je nujno prenehati z uporabo seruma za rast trepalnic, saj vsebuje sredstva za redčenje krvi, ki lahko povzročijo razlitje pigmenta pod kožo. Potrebno je tudi odstraniti umetne trepalnice in kontaktne leče. Če ste že kdaj imeli herpes na ustnicah, nas pred postopkom pigmentiranja ustnic o tem obvestite. Priporoča se predhodna terapija z protivirusnimi zdravili za dvig imunskega sistema vsaj teden dni prej. Pred pigmentacijo obrvi ni priporočljivo izvajati laminacije obrvi ali barvanja s kano.

Če imate hormonske spremembe, težave s kožo ali druge zdravstvene posebnosti, nas o tem obvestite.
Če imate na predelih kjer bi se opravila pigmentacija kakršnekoli sveže brazgotine, izvedbe ne priporočamo.

Zapleti pri pigmentaciji so izjemno redki. Lahko pride do razlitja pigmenta pod kožo, če poči kapilara in ponese pigment v okolico predela kjer smo pigmentirali.

Pigmenti, s katerimi delamo so v skladu z najnovejšimi predpis Evropske unije REACH, se pravi so primerni za uporabo po evropski skladnosti zakona o varovanju zdravja.

Vsem našim strankam je na vpogled na voljo potrdilo o skladnosti pigmentov, ki ga predpisuje ministrstvo za zdravje.