PERMANENTNI MAKE UP – splošno o pmu

Bodite popolne v vsaki situaciji. Poudarite živahnost svojega obraza in si olajšajte vsakdanje življenje. Pozabite na dolgotrajni jutranji ritual ličenja, pozabite na večkratno popravljanje makeupa tekom dneva in pazljivost ali se je le-ta razmazal. Odločite se za permanentni make up in bodite sproščene in urejene 24 ur na dan, ne da bi za to porabile dragoceni čas, ki ga tako lahko namenite drugim stvarem. Permanentni make up vam lahko nadomesti konkretnejše ličenje, lahko pa z njim le poudarite ali popravite linije oči, ustnic obrvi, tako nežno, da nihče ne bo opazil, da ste naličene.

ZAKAJ SE ODLOČITI ZA PERMANENTNI MAKE UP ?

  • Ker si želite zbujati urejene in take ostati ob vsaki aktivnosti
  • Ker lahko odmislite vsakršno skrb v zvezi z makeupom, od kupovanja do nanosa ličil
  • Ker vam permanentni make up omogoča popravek manjših obraznih asimetrij
  • Ker si same nikakor ne morete nanesti makeupa vsak dan enako in precizno natančno, kot vam to naredimo pri nas na podlagi meritve vaših obraznih potez
  • Ker se ne rabite več spraševati ali se vam je mogoče zabrisala obrv, se razmazalo črtalo okoli oči ali pa se vam je šminka razlila preko roba ustnic
  • Ker se tiste, podvržene alergijam, izognete morebitnim reakcijam, saj mnoga ličila dražijo kožo
  • Ker tako lahko porabite svoj dragoceni čas, ki ga zdaj namenjate ličenju, za druge stvari

PRED POSTOPKOM PIGMENTACIJE

Po opravljenih meritvah, predhodno zarišemo predvideno obliko s pralno barvico za permanentni make up, nato skupaj izberemo primerni odtenek barve, tako da se tudi vi prepričate, da bo končni izid lepo pristajal vašemu obrazu.

NEGA PO PIGMENTACIJI

Po tretmaju je možna občutljivost, rdečina in oteklina tretiranega predela. Najkasneje v 48 urah te simptomi izginejo. V prvih nekaj dneh pigment nekoliko potemni, potem pa se v roku enega tedna delno izloči iz kože. Običajno v koži ostane 50 do 70% pigmenta. Predel pigmentacije je potrebno redno čistit z vodo in negovat z ustreznim mazilom. V času celjenja (10 dni) se odsvetuje ličenje, savna, sončenje, obisk bazena in potenje.

KOREKCIJA

Po 4 do 6 tednih se opravi kontrolni pregled, ko se koža obnovi in se pokaže realna obstojnost pigmenta v koži. Po potrebi se naredi korekcija prvotnega vrisa tako, da se dodela oblika in doda pigment.

V kolikor stranka želi dodatno korekcijo po 3 mesecih od prvotne pigmentacije, s katero se spremeni oblika ali barva, se zaračuna v procentih prvotne cene glede na količino dela, ki ga zahteva.

OBSTOJNOST

Obstojnost je odvisna od tipa in stanja vaše kože ter življenjskega stila. Mastna koža pigment izloči hitreje kot suha. Pogosto sončenje, potenje in pilingi pospešijo bledenje. To se kaže kot izguba in sprememba barve, zato je v taki fazi že priporočljiva osvežitev, obnova. Obstojnost je lahko slabša kadar je permanentni makeup bil že narejen drugje z drugimi pigmenti.

OBNOVA

Cena obnove permanentnega makeupa je priznana po navedeni ceni pod kategorijo ’obnova’  v ceniku, v kolikor gre za enako področje pigmentacije in so sledi pigmenta še vidne.

Popravek nepravilne ali neželene oblike in linij drugih pmu artistov, se računa dodatnih 15% vrednosti storitve.

TESTNO PIGMENTIRANJE

Testno pigmentiranje se izvede vsaj 48 ur pred pigmentacijo na željo stranke, v kolikor želi preveriti morebitno alergijo na pigment. Obračuna se 30,00eur.