PERMANENTNI MAKE UP

permanentni make up

Bodite popolne v vsaki situaciji. Poudarite živahnost svojega obraza in si olajšajte vsakdanje življenje. Pozabite na dolgotrajni jutranji ritual ličenja, pozabite na večkratno popravljanje makeupa tekom dneva in pazljivost ali se je le-ta razmazal. Odločite se za permanentni make up in bodite sproščene in urejene 24 ur na dan, ne da bi za to porabile dragoceni čas, ki ga tako lahko namenite drugim stvarem. Permanentni make up vam lahko nadomesti konkretnejše ličenje, lahko pa z njim le poudarite ali popravite linije oči, ustnic obrvi, tako nežno, da nihče ne bo opazil, da ste naličene.

PODROČJA PERMANENTNEGA MAKE UP – a

OČI

Permanentni make up oči doda vašemu pogledu globino, skrije morebitne predele manjkajočih trepalnic in poudari vaše oči. Lahko se odločite za diskretno linijo med trepalnicami – LASHLINE, ki deluje naravno in navidezno poglobi pogled ter daje občutek gostejših trepalnic. EYELINE pa je vidnejša obroba spodnje in/ali zgornje veke, primerna za tiste, ki si želijo bolj poudarjenih oči in videza makeupa.

OBRVI

Permanentni make up vam omogoča, da popolnoma preoblikujete lastne obrvi. Izriše se idealna forma na podlagi meritev vašega obraza. Predele, kjer manjkajo dlačice ali so prisotne brazgotine, se lahko naredi neopazne z delikatno tehniko vrisovanja dlačic, ki delujejo popolnoma naravno.  JAPONSKA METODA VRISOVANJA OBRVI je metoda, pri kateri se obrvi vrisujejo ročno v vrhnjo plast, dlačica po dlačico.

Permanentni make up obrvi narejen z aparatom pa nudi večji razpon tehnik vrisovanja obrvi. Tako se lahko odločite za KLASIČNO VRISOVANJE S SENČENJEM, ki da izgled s senčilom narisanih obrvi ali senčenje s prehodom – OMBRE oz. POWDER BROWS. Za tiste z željo po popolnoma naravnem izgledu je primerna metoda vrisovanja posameznih izjemno tankih dlačic – NANO BROWS, ki delujejo zelo naravno. Morebitna kombinacija vrisanih dlačic s senčenjem, imenovana 3D BROWS pa omogoča, da vaše obrvi pridejo še bolj do izraza.

USTNICE

Permanentni make up ustnic je primeren za tiste, ki bi rade poudarile zabrisan rob ustnic, popravile  asimetrijo v obliki, dosegle polnejši izgled in se znebile bledega izgleda ustnic.

Odvisno od željenega efekta, izberemo barvo pigmenta in tehniko vrisovanja. Uskladimo spodnjo in zgornjo ustnico ter zarišemo popolno obliko. Za bolj diskreten izgled je primerna klasična OBROBA, za polnejši efekt pa obroba s senčenjemOMBRE LIPS. Ta naredi ustnice videti polnejše, mladostne in sveže.

Za popolnoma obarvane ustnice pa sta primerni tehniki s polnim senčenjem. LABELLO LIPS ali enobarvno senčenje po celotni površini ustnic ter tehnika AQUARELLE LIPS ko gre za prelivanje dveh ali treh različnih pigmentov, s čimer dosežemo »push-up« efekt ustnic.

ZAKAJ SE ODLOČITI ZA PERMANENTNI MAKE UP ?

  • Ker si želite zbujati urejene in take ostati ob vsaki aktivnosti
  • Ker lahko odmislite vsakršno skrb v zvezi z makeupom, od kupovanja do nanosa ličil
  • Ker vam permanentni make up omogoča popravek manjših obraznih asimetrij
  • Ker si same nikakor ne morete nanesti makeupa vsak dan enako in precizno natančno, kot vam to naredimo pri nas na podlagi meritve vaših obraznih potez
  • Ker se ne rabite več spraševati ali se vam je mogoče zabrisala obrv, se razmazalo črtalo okoli oči ali pa se vam je šminka razlila preko roba ustnic
  • Ker se tiste, podvržene alergijam, izognete morebitnim reakcijam, saj mnoga ličila dražijo kožo
  • Ker tako lahko porabite svoj dragoceni čas, ki ga zdaj namenjate ličenju, za druge stvari

PRED POSTOPKOM

Po opravljenih meritvah, predhodno zarišemo predvideno obliko s pralno barvico za permanentni make up, nato skupaj izberemo primerni odtenek barve, tako da se tudi vi prepričate, da bo končni izid lepo pristajal vašemu obrazu.

MED POSTOPKOM

Med postopkom vrisovanja lahko stranke spremljajo postopek tako, da si v ogledalu pogledajo vmesne rezultate.
Bolečina med vrisovanjem je odvisna od občutljivosti kože oziroma vaše tolerance. Kožo lahko, po potrebi med postopkom hladimo, da zmanjšamo občutljivost ali pa delamo krajše pavze med postopkom vrisovanja.

PO PRVI PIGMENTACIJI

Pri nekaterih tipih kože gre po prvem obisku barva skoraj popolnoma ven, načeloma pa je barva že po prvem nanosu obstojna. Po postopku si predel kože kjer je bil opravljen permanentni make up ves čas negujemo z balzamom za permamentni make up in sicer vse do datuma vaše korekcije. Pomembno je vedeti, da se kraste, ki nastajajo po postopku odluščijo samodejno, nato se pokaže barva, ki je 30 do 50% svetlejša.
Po posegu se izogibamo solariju, sončenju in savni vsaj en teden.

KOREKCIJA

Da bi zagotovili dober rezultat in obstojnost, je potreben ponovni vris – korekcija. Korekcije so brezplačne v sklopu treh mesecev od prvega obiska. Opravijo se v razmaku do 28 dni, saj koža rabi toliko časa za obnovo in tako pokaže kateri pigmenti se dobro odražajo na vaši koži. Ker vnaprej ni možno predvideti obstojnosti, saj je vsaka koža drugačna, prav tako pa ima vsak posameznik drugačen imunski sistem, se lahko zgodi, da bo potrebna dodatna korekcija.

OBSTOJNOST

Pigment ostane v koži od 2 do 5 let (microblading oz. japonska metoda in powder brows metoda ostaneta do 2 let, saj se vrisujeta v vrhnjo plast kože). Obstojnost in intenzivnost permanentnega makeupa je odvisna od tipa in stanja kože in vplivov okolja ter nege po postopku. Bledenje permanenta izgleda kot izguba in sprememba barve, zato je v taki fazi že priporočljiva osvežitev oz. obnova. Po navadi je to  po  letu dni pri svetlejših barvah in po dveh letih pri temnejših barvah. Vsaka koža je drugačna, zato morate vedeti, da ste lahko prav vi primer, ko se vam lahko zgodi, da se permanent ne obdrži saj ga koža lahko tako rekoč zavrne oz. ga imusnki sistem samodejno izloči. V tem primeru se kaj dosti ne da narediti, lahko pa z več zaporednimi korekcijami do določene mere obdržimo toliko pigmenta, da vam zapolnimo mankajoče predele.

POMEMBNO

Na dan pigmentacije ne uživajte Aspirina oziroma drugih zdravil, ki redčijo kri, saj lahko pride do razlitja pigmenta. Enako ne pripravkov, ki vsebujejo česen ali česen sam po sebi, pikantne hrane in začimb, kofeina, nikotina, saj pospešujejo prekrvavitev, ki poveča občutljivost.

V času pigmentiranja na vekah morate prenehati z uporabo seruma za rast trepalnic, saj vsebuje sredstva za redčenje krvi, ki lahko povzročijo razlitje pigmenta pod kožo.

Pred izdelavo permanentnega make upa na očeh je potrebno odstraniti umetne trepalnice in kontaktne leče.

Občutljivost je med menstrualno krvavitvijo večja, zato  bolje, da v tem času ne planirate izvedbe permanetnega makeupa.
Ličenje v dneh, ko se permanentni make up na očeh celi, ni priporočljivo.

Če imate hormonske spremembe ali druge zdravstvene posebnosti, nas o tem obvestite.
Če imate na predelih kjer bi se opravila pigmentacija kakršnekoli sveže brazgotine, izvedbe ne priporočamo ali pa s seboj prinesete mnenje svojega zdravnika.
Če ste že kdaj imeli herpes na ustnicah, nas pred postopkom pigmentiranja ustnic o tem obvestite. Priporoča se predhodna terapija z protivirusnimi zdravili za dvig imunskega sistema. Vsaj teden dni prej.
Zapleti pri pigmentaciji so izjemno redki, vendar obstaja ta možnost. V tem primeru govorimo o razlitju pigmenta pod kožo, to pa se zgodi kadar poči kapilara in ponese pigmente kjer je razlita (minimalna) krvavitev v okolico predela kjer smo pigmentirali ali zaradi vpliva določenih zdravil. V tem pirmeu počakamo, da pigmenti zbledijo ali opravimo korekcijo s kožnimi barvami.

Laserska odstranitev permanentnega makeup-a je možna, vendar le za nekatere predele na obrazu in telesu.
Pogoste napake, ki se dogajajo so: napačna izbira pigmentov in preglobok vnos v kožo, ki vam tako lahko namesto permanenta pusti doživljenski tattoo. Razlika med pravim tattoo-jem in permanentnim makeup-om je v globini vnosa pigmentov v kožo. Permanetni makeup vnašamo le v vrhnjo plast kože.
Pigmenti, ki čez čas izgledajo zelenkasti, rdečkasti, roza ali oranžni, so najverjetneje pigmenti, ki vsebujejo težke kovine kot so železov oksid, krom in nikelj. To pa ni le zdravju škodljivo, težke kovine v telesu ostanejo za vedno. Naši pigmenti so visokokakovostne blagovne znamke Swiss Color in so ob enem tudi organski.

PIGMENTI, KI JIH UPORABLJAMO ZA IZDELAVO PERMANENTNEGA MAKEUP-A SO ORGANSKI IN IMAJO OPRAVLJEN EPIKUTANTNI TEST IN SO PRIMERNI ZA UPORABO PO EVROPSKI SKLADNOSTI ZAKONA ZA VAROVANJE ZDRAVJA.

Vsem našim strankam je na vpogled na voljo potrdilo o skladnosti pigmentov, ki ga predpisuje ministrstvo za zdravje.

CENIK

PERMANENTNI MAKE UP – MIKROPIGMENTACIJA

OBRVI

Japonska metoda vrisovanja obrvi120,00 €
Powder Brows – senčenje obrvi170,00 €
Klasično vrisovanje obrvi200,00 €
Ombre Brows – Polna oblika s senčenjem200,00 €
Nano Brows – Vrisovanje dlačic250,00 €
Senčenje + vrisovanje dlačic300,00 €
3D Brows – kombinacija vrisanih obrvi in senčenja270,00 €
POŠLJI POVPRAŠEVANJE

OČI

Obroba zgornje veke (na veki ali med trepalnicami)150,00 €
Obroba zgornje veke (na veki + med trepalnicami)200,00 €
Obroba spodnje veke100,00 €
POŠLJI POVPRAŠEVANJE

USTNICE

Obroba250,00 €
Ombre Lips – Obroba + senčenje270,00 €
Labello Lips – Obroba polno senčenje290,00 €
Aquarelle Lips – Obroba + senčenje s prelivanjem 2 pigmentov380,00 €
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Negovalna krema3,00 €
Lepotna pika50,00 €
Testno pigentiranje50,00 €
POŠLJI POVPRAŠEVANJE

KOREKCIJE

Dodatna korekcija po 3 mesecih (manjša)50,00 €
Dodatna korekcija po 3 mesecih (srednja)70,00 €
Dodatna korekcija po 3 mesecih (večja)90,00 €
POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Obnova permanentnega makeupa, izdelanega v našem salonu, je priznana po polovični ceni v kolikor bo izvedba področja pigmentacije enaka in so sledi pigmenta še vidne.