ŠPORTNA MASAŽA

sportna masaza

Športna masaža je namenjena profesionalnim in rekreativnim športnikom. Ljudje se vedno bolj zavedamo pomembnosti gibanja za zdravje, zato je povpraševanje po športni masaži vsako leto večje. Služi pripravi in ohranjanju športnikove forme, izboljšanju psihofizičnega stanja ter preventivi pred poškodbami. Tovrstno masažo lahko opredelimo kot skrb za športnikovo zdravje. Tehnike se osredotočajo na mišične skupine, ki so najbolj izpostavljene pri določenem športu.

Športno masažo delimo na 3 enote:

  • PRIPRAVLJALNA ali PRED masaža je namenjena segrevanju mišic, povečanju prekrvavljenosti ter pripravi telesa na fizični napor. S tem zmanjšamo tveganje za poškodbe.
  • TEKMOVALNA ali MED masaža se izvaja med  fizičnim naporom in služi sprotnemu obnavljanju energije in podaljševanju napora.
  • REGENERATIVNA masaža se izvaja po športni aktivnosti in ima cilj sprostiti mišice ter odpraviti stranske produkte mišične obremenitve. Z regenerativno masažo ponovno vzpostavimo fiziološko ravnovesje gibalnega sistema.

Glavni učinki športne masaže so:

  • regeneracija mišic,
  • povečanje prekrvavljenosti mišic,
  • sprostitev napetosti v mišicah in
  • preventiva pred poškodbami.

KAJ JE RAZLIKA MED ŠPORTNO IN KLASIČNO MASAŽO?

Klasična masaža poteka po določenem protokolu, športna masaža pa je prilagojena vsakemu športniku posebej, glede na stanje mišic. Pri športni masaži uporabljamo močnejše prijeme, saj gre za masažo globokih mišic. Športne masaže zajemajo tudi odpravljanje mišičnih zatrdlin (»vozlov«), ki nastajajo zaradi zaradi napačnih dolgotrajnih mišičnih naporov.  Če še niste bili na masaži, vam za prvič priporočamo klasično masažo, da dobite občutek.

CENIK

StoritevTrajanjeCena
Športna masaža60 min.55,00 €
POŠLJI POVPRAŠEVANJE